Sound Healer

Muziek en beweging

Muziek maken, klanken maken en zingen ervaar ik in alle cellen van mijn lichaam. De vibratie van de klanken trillen door alle delen van mijn lichaam heen. Van nature voel ik mijzelf danseres. Mijn lichaam zet de trilling van muziek om in beweging. Dat gaat buiten mijn denken om. Mijn lichaam voelt de behoefte toe om te gaan bewegen. Zingen en stemklanken komen daaruit voort.

Muziek en zingen

Muziek en zang is altijd aanwezig in mijn leven, als danseres, muzikant en zangeres. Al is Vrij uit zingen iets van Nu. Met Vrij uit zingen bedoel ik zingen vanuit mijn ware emoties en volledige lichaamsbesef. De trillingen van mijn stemklanken kan ik steeds meer voelen en waarnemen in mijn lichaam. Wat trillingen van stemklanken te weeg brengt in mijn lichaam. Een sensatie van warmte, als een kacheltje wat aangewakkerd kan worden. Dat ik zelf heb ondervonden wat zingen met je gemoedstoestand doet. Dat ik mijn lichaam meer voel door het zingen. Dat ik geluk ervaar tijdens het zingen, wat nog een lange tijd door kan gloeien.

Ware emoties

Ware emoties ervaar ik als emoties uit mijn IK wie ik in wezen ben. Deze emoties ervaar ik anders dan persoonlijke emoties die ik voel in mijn lichaam. Ware emoties gaan door mij heen. Daarbij is het heel belangrijk dat ik volledig mijn lichaam besef om de emoties via mijn lichaam en mijn stem over te brengen. Als ik een lied heb gezongen, komen mensen naar mij toe. Ze vragen aan mij of ik emoties voelde tijdens het zingen. Het antwoord is Ja en Nee. Ja, het zijn ware emoties die door me heen gaan en via mijn stem bij de het publiek komt. Dan voelen zij de emoties. Dus Nee, ik voel niet de emoties, ik geef ze alleen door. Tijdens het zingen voel ik ieder woord in mijn hart. Het vergt van mij concentratie om de emoties die door mij gaan. Het is een grote inspanning om het kanaal te zijn voor deze emoties uit mijn ware IK.

Zelfrealisatie

Voor mij is zingen en klanken een proces van meer Zelfrealisatie en lichaamsbesef. Elk moment opnieuw mag ik bewust mijn lichaam in nemen om volledig aanwezig te zijn in dit moment. Dan komen de klanken en ware emoties als vanzelf door mij heen.

Sinds mijn eerste klankschaal die ik heb aangeschaft voel ik de uitnodiging om stemklanken te maken. Die kwamen als vanzelf. Uren lang klanken maken, waar melodien uit voort komen. Uit die melodien ontstaan 'liedjes' zonder bestaande woorden. Uit een taal die ik niet (meer) ken. Het lijken keltische klanken, woorden en melodien te zijn. Maar eigenlijk doet dat er niet toe. Het komt uit Mijn diepste, vanuit mijn 'herinneringen' uit ogenschijnlijke voorbije tijden.

Handpan

Op het moment dat ik de eerste keer op een handpan heb gespeeld, voelde het spelen zo natuurlijk. Ik gaf meteen een heel concert weg. Ik ervaar dat mijn handen als vanzelf naar de juiste plek gaan, met zo'n ongelooflijke snelheid die mijn hoofd niet kan bijhouden. Dat is nou juist het bijzondere aan spelen op de handpan: je hoeft niet 10 jaar handpan te spelen voordat je ermee naar buiten mag komen. Binnen een maand voelde ik zoveel zelfvertrouwen over mijn handpanspel. Dat ik weet dat de juiste klanken wel komen, als ik in verbinding ben met mijn IK.

Voel jij ook wat ik bedoel of ben je benieuwd naar mijn aanbod en activiteiten. Kijk op Sound Healing Aanbod of activiteiten